Superfuksin vuosi 2022

19.8.2023

Moikka kaikki, täällä kirjottelee vuoden 2022 superfuksi Venla. Kilpailuhenkisenä tyyppinä päätin heti fuksipassin saatua, että täytän sen täyteen ja voitan ITUn superfuksi tittelin ja niinhän siinä kävi. Viikosta toiseen raahasin kavereita suorittamaan yhtä sun toista tehtävää, jotta passi täyttyisi, suoritin toinen toistaan erikoisempia mielivaltatehtäviä, kuten kastauduin suihkulähteessä ja vedin karaokessa pienet sammakot. Joulukuussa ITUn pikkujouluissa kova työ palkittiin ja sain himoitun tittelin ja palkinnon itselleni!!!  

Itelle on lähes tulkoon aina ollut selvää, että haluan työskennellä lasten kanssa ja erityisesti lukion jälkeinen välivuosi päiväkodissa työskennellen varmisti asian lopullisesti. Olin päättänyt, että haen vaan Tampereelle (olin kuullut että siellä jos jossain on vauhdikas opiskelijaelämä) ja täällä sitä ollaan, vaikka soveltuvuuskokeiden jälkeen olin varma, ettei paikkaa napsahda. Mun fuksivuosi oli täynnä huikeita ihmisiä ja huikeita tapahtumia. Kierreltiin pää kolmantena jalkana lähes tulkoon kaikki tapahtumat ja jokaisesta tapahtumasta on jäänyt huikeita muistoja. Fuksipassi oli tärkeä osa mun fuksivuotta, koska se jos joku oli hyvä motivaattori osallistua kaikkeen mahdolliseen niin opiskelijaelämän kuin uuteen kotikaupunkiin tutustumisen merkeissä. Ekat viikot kuljin Tampereella google maps kädessä, mutta pikkuhiljaa alkoi reitit tulla tutuiksi, vaikka Tuusulan jälkeen Tampere tuntukin aika isolta ja ihmeelliseltä. 

Vinkkinä uusille fukseille on se, että osallistukaa aktiivisesti kaikkiin tapahtumiin erityisesti ekoilla viikoilla, koska niistä löytää heti sen oman porukan ja pääsee osallistumaan ikimuistoisiin juttuihin. Musta on huippua päästä viettämään orientaatioviikkoja uudestaan tuutoroinnin merkeissä, nähdään syksyllä ja tehdään teidänkin fuksivuodesta yhtä unohtumaton.