Infoa Tampereesta

Soon moro nääs ja tervetuloa Tampereelle!

Tampere on Suomen suurin sisämaakaupunki. Asukkaita löytyy reilu 200 000 ja opiskelijoita näistä on noin joka seitsemäs. Olemme siis varsinainen opiskelijakaupunki! Tampereelta löytyy Tampereen yliopiston keskustan kampuksen ja Hervannan kampuksen (entinen TTY) lisäksi ammattikorkeakoulu.

Sitten sellaista infoa, joka sinua uutena asukkaana Tampereella saattaa kiinnostaa:

Asuminen Tampereella:

Jos omaa kämppää ei ole vielä löytynyt, niin esimerkiksi TOAS ja Poas tarjoavat opiskelijoille edullisia asuntoja. Jonot suosituimpiin kohteisiin ovat pitkiä, joten myös yksityiltä sekä vuokrafirmoilta (esim. Lumo) kannattaa etsiä mieleistä asuntoa.

Liikkuminen Tampereella:

Tampereella on toimiva julkisten kulkuneuvojen verkosto, eli Nysset, eli bussit ja ratikat. Matkakortti kannattaakin hommata, vaikka asuisi yliopiston naapurissa (mm. ensimmäiseen harjoitteluun tulet luultavimmin tarvitsemaan bussikyytiä). Jos on vielä paikat hukassa ja pitäisi päästä johonkin uuteen osoitteeseen Repa Reittiopas on kätevä apuväline!

Pyöräily on suosittua ja jotkut harrastavat sitä jopa ympäri vuoden. Varsinkin kesä- ja syksyaikaan yliopiston pyöräparkit ovat vilkkaassa käytössä.

Autoilu onnistuu myös, mutta yliopiston läheisyydessä olevat autopaikat ovat maksullisia ja vilkkaassa käytössä, eikä niitä välttämättä saa aina käyttöönsä.

Opiskelija-alennuksista:

Jahka saatte sen ikioman sinisen opiskelijakorttinne (tai jo väliaikaisen todistuksen), niin sitä kannattaa sit näyttää joka paikassa ja kysyä että tarjoaako kyseinen kauppa, baari, yökerho, kahvila, vaateliike, huoltamo (you name it) opiskelija-alennusta, koska useimmat Tampereella tarjoavat. Lisätietoa kaikista alennuksista löytyy Opiskelijan Tampere -sivuilta.

Harrastemahdollisuudet:

Tampereella voi harrastaa monenlaista, ja jo yliopiston harraste- ja etujärjestöistä löytyy monenlaista olutkerhosta valokuvauskerhoon. Yliopiston kerhoihin ja järjestöihin pääset tutustumaan täältä. Liikuntaa pääset harrastamaan SportUnin monipuolisen tarjonnan kautta.

Tampere-sovellus:

Sovelluksen kautta saa tietoa Tampereen palveluista. Sovellus sisältää muun muassa reittiopastuksen, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, liikkumisen hiilijalanjälkilaskurin, sähköisen kirjastokortin, Tampereen tapahtumakalenterin sekä Tampere Tunnetuksi Passin, jolla saat mm. erilaisia alennuksia moniin ravintoloihin ja liikkeisiin. Linkki sovellukseen.