Fuksiviikot

Lukuvuoden alussa on runsaasti tuutorien järjestämää ohjelmaa, jossa uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa, tuutoreihin ja muihin ainejärjestön opiskelijoihin. Tässä on aikataulu näistä tapahtumista, tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin ja lisätietoja tapahtumista löydät Varhaiskasvatuksen fuksit 2023 Tampere -Facebook-ryhmästä. Alla on hieman selvennystä joistakin sekä fuksiviikkojen että myöhemmistä tapahtumista. 


SYKSY 2023


 vko 34

Maanantai 21.8. Ensitreffit 

Tiistai 22.8. Ruokailu ja iltaohjelma

Keskiviikko 23.8. Kampus- ja kaupunkikierros

Torstai 24.8. Ulko- ja juomapelailu


vko 35

Maanantai 28.8. IKEA-excursio

Keskiviikko 30.8. Tervetuliais-itula

Torstai 31.8. Fuksikaste


vko 36 

Maanantai 4.9. Yliopiston avajaiset

Maanantai 4.9. EDUn avajaispiknik

Keskiviikko 6.9. Lautapelailu

Torstai 7.9. Fuksiaiset 


vko 37

Tiistai 12.9. Metsäretki 

Torstai 14.9. EKA-EDUappro


Myöhemmin syksyllä 

Torstai 21.9. EKA-EDUkyykkä

Keskiviikko 27.9. Fuksisitsit 

Torstai 5.10. Kämppäapprot


Muita tapahtumia Tampereella:

Keskiviikko 30.8. TREYn Fuksisuunnistus 2023

Tiistai 5.9. KiskoFest 

Tiistai 5.9. SyysFest 

Tiistai 12.9. NamiAppro 

Torstai 12.10. Hämeenkadun Appro


 Lisätietoa tapahtumista voi kysyä tuutoreilta, mutta tässä vielä lyhyet kuvaukset: 


Ensitreffit

 Tuutoreiden ja fuksien ensimmäinen tapaaminen! Luvassa on rentoa hengailua, pientä ohjelmaa ja alkavan syksyn jännittämisen lieventämistä. Tule pyörähtämään tai jää pidemmäksi aikaa! Ruokailu ja iltaohjelma Ilta alkaa valitsemasi maittavan omakustanteisen ruoan parissa, jonka jälkeen siirrymme tutustumaan toisiimme erilaisten ohjelmien ja rennon hengailun avulla. Uusi porukka tarkoittaa liutaa uutta tietoa, ja me tuutorit olemme miettineet paljon keinoja helpottamaan uusien nimien ja kasvojen mieleenpainamista! 


Ulko- ja juomapelailu

 Jatketaan viikon aikana hyvin alulle saatua tutustumista ja pidetään hauskaa monenlaisten pelien parissa! Ensin vietämme iltaa pelaillen ulkopelejä, jonka jälkeen jatkamme pelailua mm. erilaisten juomapelien merkeissä. 


Fuksikaste

 Fuksikaste on fuksitapahtumista salaperäisin, sillä ohjelmaa ei julkaista etukäteen ja tapahtuma myös järjestetään salaisessa lokaatiossa. Ohjelmasta voinee paljastaa kuitenkin sen, että tapahtumassa uudet opiskelijat kastetaan ITUn fukseiksi ja luvassa tulee olemaan hauska ilta hyvässä seurassa. Älä siis anna salaperäisyyden estää sinua ja tule selvittämään, mitä vuoden 2023 fuksikaste pitää sisällään! 


Fuksiaiset 

Fuksiaiset on yksi suurimmista ihan vain teidän fuksien kunniaksenne järjestetyistä tapahtumista, joten merkkaa tapahtuman päivämäärä ihmeessä jo kalenteriisi! Iltaan kuuluu teeman mukainen pukeutuminen ja erilaisten hullunkuristen ja ehkä silloin tällöin jopa aivonystyröitäkin hieman liikuttelevien rastien kiertäminen ja tehtävien suorittaminen joukkueissa. Fuksiaisissa on mahdollisuus käyttää luovuuttaan, halutessaan heittäytyä, tutustua opiskelukavereihin entistä paremmin ja ennen kaikkea pitää hauskaa! Ottakaa siitä ilo irti!


TREYn fuksisuunnistus 

Luvassa on ylioppilaskunta TREYn järjestämä huikea 1500 tamperelaisen opiskelijan rastikierros, jossa erilaisia tehtävärasteja kiertävät fuksit valtaavat Tampereen keskustan. Fuksit lähetetään joukkueittain matkaan, ja he kiertävät erilaisten ylioppilaskunnan piirissä toimivien opiskelijajärjestöjen rasteilla, joilla he suorittavat erilaisia tehtäviä pisteitä keräten. Suurimmat kokonaispistemäärät keränneet joukkueet palkitaan illan päätösbileissä Tullikamarilla! Lisää voit tutustua TREYn nettisivuilta


Hämeenkadun Appro 

Tätä tapahtumaa et halua jättää välistä, sillä kyseessä on Suomen suurin yksipäiväinen opiskelijatapahtuma! Hämeenkadun Approilla tarkoituksena on kerätä suorituskarttaan juomaleimoja ennakkoon sovituista anniskeluravintoloista. Tutkinnon suoritettuasi saat Keskustorilta haalarimerkin ja voit siirtyä lippuusi merkattuun jatkopaikkaan. Lisää tietoa voi löytää Approjen nettisivuilta.


Kämppäappro

Kyseessä on approtapahtuma pienellä twistillä, nimittäin approrasteina toimivat tuutoreiden kodit! Kämppäapprossa kierretään joukkueittain tuutoreiden kodeissa suorittamassa erilaisia hauskoja ja hullunkurisia tehtäviä. Kämppäappro on syksyn viimeinen fuksitapahtuma, eli tätä et halua missata!


EDUappro

EDUappro on koko EDUn järjestämä rastirata, johon osallistuu Mentorin, TamAuksen, OKAn ja ITUn fukseja. Tämä tapahtuma tarjoaa parhaan mahdollisuuden tutustua EDUn muiden ainejärjestöjen fukseihin kisailemalla heidän kanssaan samoissa joukkueissa!


Haalarinkastajaiset

Haalarinkastajaisia vietetään pian haalareiden saavuttua. Ensin kokoonnutaan yhdessä ompelemaan haalarimerkkejä, jonka jälkeen siirrytään jatkoille bailaamaan ensimmäistä kertaa haalarit jalassa!


Talvipäivät

Talvipäivät on Suomen opiskelijaksi opiskelevien liitto SOOLin järjestämä Suomen suurin yhden alan opiskelijatapahtuma, joka kokoaa kaikki Suomen tulevat opet samaan paikkaan pitämään hauskaa.  Talvipäivien ohjelmaan on perinteisesti kuulunut talvisia ulkopelejä, kahvila-appro, majoituskoulubileitä, muihin opeopiskelijoihin tutustumista ja isot päätösbileet! Lisää tietoa löytyy Talvipäivien nettisivuilta.


Kostajaiset

Kun fuksien ensimmäinen kevät koittaa ja fuksisyksystä on selvitty, on fuksien vuoro järjestää unohtumaton tapahtuma tuutoreille! Kostajaiset pidetään usein maalis-huhtikuussa ja ne ovat perinteisesti olleet rastirata-tyyppisiä leikkimielisiä kisailuja, mutta kostajaisia järjestämässä olevilla fukseilla on valta päättää millaisen spektaakkelin haluavat järjestää!