Fuksiviikot

Lukuvuoden alussa on runsaasti tuutorien järjestämää ohjelmaa, jossa uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa, tuutoreihin ja muihin ainejärjestön opiskelijoihin. Tässä on aikataulu näistä tapahtumista, tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin. Alla on hieman selvennystä joistakin sekä fuksiviikkojen että myöhemmistä tapahtumista.SYKSY 2021vko 34

maanantai 23.8. klo 17 Ensitreffit

tiistai 24.8. klo 17 Ruokailu ja iltaohjelma

keskiviikko 25.8. klo 17 Ulkopelailu ja iltaohjelma

torstai 26.8. klo 16 ja klo 18 Lautapelailu ja juomapelailu


vko 35

maanantai 30.8. klo 18 Kaupunkikierros (keskusta)

tiistai 31.8. klo 16 IKEA-excu

keskiviikko 1.9. klo 17 Fuksikaste

torstai 2.9. klo 12-16 Tervetuliais-Itula

perjantai 3.9. klo 17 Kaupunkikierros (Hervanta)


vko 36

tiistai 7.9. klo 16.30 EDUn avajaispiknik

keskiviikko 8.9. Fuksiaiset


vko 37

maanantai 13.9. klo 16 Metsäretki

torstai 16.9. klo 17 Puistolaulajaiset


Myöhemmin syksyllä

torstai 23.9. Eduappro

torstai 30.9. EDUn fuksikyykkä

torstai 7.10. KämppäAppro

tiistai 26.10. EDUn herkkupäiväLisätietoa tapahtumista voi kysyä tuutoreilta, mutta tässä vielä lyhyet kuvaukset:Ensitreffit

Ensimmäinen tuutoreiden ja fuksien tapaaminen! Luvassa rentoa hengailua, kuulumisia kesältä ja alkavan syksyn ja vuoden jännittämisen lieventämistä. Tule pyörähtämään tai jää pidemmäksikin aikaa!


Ruokailu ja tutustumisilta

Ensin tutustutaan toisiimme maittavan ruuan parissa, ja sen jälkeen siirrymme tutustumaan toisiimme. Uusi porukka tarkoittaa liutaa uutta tietoa, ja me tuutorit olemme miettineet paljon keinoja helpottaa uusien nimien ja kasvojen mieleenpainamista!


Fuksiaiset

Fuksiaiset on yksi suurimmista ihan vain teidän kunniaksenne järjestetyistä tapahtumista, joten merkkaa ihmeessä jo kalenteriisi! Iltaan kuuluu teeman mukainen pukeutuminen ja erilaisten hullunkuristen ja ehkä silloin tällöin jopa aivonystyröitäkin hieman liikuttelevien rastien kiertäminen ja tehtävien suorittaminen. Fuksiaisissa on mahdollisuus käyttää luovuuttaan, halutessaan eläytyä ja heittäytyä, tutustua opiskelukavereihin entistä paremmin, ja ennen kaikkea pitää hauskaa! Ottakaa siitä ilo irti!


Kämppäappro

Kämppäapprossa kierretään joukkueittain tuutoreiden kodeissa tekemässä erilaisia tehtäviä. 


Eduappro

Eduappro on koko EDUn järjestämä rastirata, johon osallistuu Mentorin, OKAn ja ITUn fukseja. Tämä tapahtuma tarjoaa parhaan mahdollisuuden tutustua EDUn muiden ainejärjestöjen fukseihin kisailemalla heidän kanssaan samoissa joukkueissa!


Haalarinkastajaiset

Haalarinkastajaisia vietetään pian haalareiden saavuttua. Ensin kokoonnutaan yhdessä ompelemaan haalarimerkkejä, jonka jälkeen siirrytään jatkoille bailaamaan ensimmäistä kertaa haalarit jalassa!


Kostajaiset

Kun fuksien ensimmäinen kevät koittaa ja fuksisyksystä on selvitty, on fuksien vuoro järjestää unohtumaton tapahtuma tuutoreille! Kostajaiset pidetään usein maalis-huhtikuussa ja ne ovat perinteisesti olleet rastirata-tyyppisiä leikkimielisiä kisailuja, mutta joka vuosi kostajaisia järjestämässä olevat fuksit saavat päättää millaisen spektaakkelin haluavat järjestää!


Fuksisuunnistus

Uudistunut syksyn alkajaisiksi toteutettava leikkimielinen kisailu, johon osallistuu fukseja sekä Tampereen yliopiston keskustan kampukselta että Hervannan kampukselta, luvassa on siis loistava tilaisuus tustua ihmisiin yli ainejärjestörajojen!  Kisassa joukkueet keräävät karttaansa merkityiltä rasteilta pisteitä tehtäviä suorittamalla. Suurimman kokonaispistemäärän kerännyt joukkue palkitaan illan päätösbileissä. Vuonna 2020 fuksisuunnistusta ei järjestetä tässä muodossa.


Hämeenkadun Appro

Tätä et halua jättää välistä, sillä kyseessä on Suomen suurin yksipäiväinen opiskelijatapahtuma!  Hämeenkadun approilla tarkoituksena on kerätä suorituskarttaan juomaleimoja ennakkoon sovituista anniskeluravintoloista. Tutkinnon suoritettuasi saat Keskustorilta haalarimerkin ja voit siirtyä lippuusi merkattuun jatkopaikkaan. Lisää tietoa voi löytää Approjen nettisivuilta.


Talvipäivät

Talvipäivät on Suomen opiskelijaksi opiskelevien liitto SOOL:in järjestämä Suomen suurin yhden alan opiskelijatapahtuma, joka kokoaa kaikki Suomen tulevat opet samaan paikkaan pitämään hauskaa.  Talvipäivien ohjelmaan on perinteisesti kuulunut talvisia ulkopelejä, kahvila-appro, majoituskoulubileitä, muihin opeopiskelijoihin tutustumista ja isot päätösbileet! Lisää tietoa löytyy Talvipäivien nettisivuilta.