Fuksiviikot

Lukuvuoden alussa on runsaasti tuutorien järjestämää ohjelmaa, jossa uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa, tuutoreihin ja muihin ainejärjestön opiskelijoihin. Tässä on aikataulu näistä tapahtumista, tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin ja lisätietoja tapahtumista löydät Varhaiskasvatuksen fuksit 2022 Tampere -Facebook-ryhmästä. Alla on hieman selvennystä joistakin sekä fuksiviikkojen että myöhemmistä tapahtumista.

SYKSY 2022

vko 34

maanantai 22.8. Ensitreffit

tiistai 23.8. Ruokailu ja iltaohjelma

keskiviikko 24.8. Ulkopelailu ja iltaohjelma

torstai 25.8. Lautapelailu ja juomapelailu


vko 35

maanantai 29.8. Kaupunkikierros (keskusta)

keskiviikko 31.8. Fuksikaste

torstai 1.9. Tervetuliais-itula

perjantai 2.9. IKEA-excu ja maisteritapahtuma


vko 36

maanantai 5.9. EDUn avajaispiknik

torstai 8.9. Fuksiaiset

perjantai 9.9. Puistolaulajaiset


vko 37

maanantai 12.9. Metsäretki

keskiviikko 14.9. Kaupunkikierros (Hervanta)

torstai 15.9. Yllätystapahtuma


Myöhemmin syksyllä

torstai 22.9. EDUn fuksikyykkä

perjantai 23.9. Kasvon vuosijuhlat

torstai 29.9. EKA-EDUappro

lauantai 8.10. ITUn vuosijuhlat

tiistai 25.10. EDUn herkkupäivä

torstai 27.10. KämppäAppro

Muita tapahtumia Tampereella:

tiistai 30.8. KiskoFest

tiistai 6.9. SyysFest

keskiviikko 7.9. NamiAppro

tiistai 13.9. TREYn fuksisuunnistus

torstai 13.10. Hämeenkadun Appro


Lisätietoa tapahtumista voi kysyä tuutoreilta, mutta tässä vielä lyhyet kuvaukset:Ensitreffit

Tuutoreiden ja fuksien ensimmäinen tapaaminen! Luvassa on rentoa hengailua, pientä ohjelmaa ja alkavan syksyn jännittämisen lieventämistä. Tule pyörähtämään tai jää pidemmäksi aikaa!


Ruokailu ja iltaohjelma

Ilta alkaa valitsemasi maittavan omakustanteisen ruoan parissa, jonka jälkeen siirrymme tutustumaan toisiimme erilaisten ohjelmien ja rennon hengailun avulla. Uusi porukka tarkoittaa liutaa uutta tietoa, ja me tuutorit olemme miettineet paljon keinoja helpottamaan uusien nimien ja kasvojen mieleenpainamista!


Ulkopelailu ja iltaohjelma

Luvassa ulkopelailua ja muuta mukavaa ohjelmaa. Pääset halutessasi tutustumaan mm. opiskelijoiden perinnelajiin, kyykkään! Tässä tapahtumassa erityisesti oma HOPS-ryhmäsi tulee sinulle toivottavasti tutuksi.


Lauta- ja juomapelailu

Jatketaan viikon aikana hyvin alulle saatua tutustumista ja pidetään hauskaa monenlaisten pelien parissa! Ensin vietämme iltaa pelaillen lautapelejä, jonka jälkeen jatkamme pelailua mm. erilaisten juomapelien merkeissä.


Fuksikaste

Fuksikaste on fuksitapahtumista salaperäisin, sillä ohjelmaa ei julkaista etukäteen ja tapahtuma myös järjestetään salaisessa lokaatiossa. Ohjelmasta voinee paljastaa kuitenkin sen, että tapahtumassa uudet opiskelijat kastetaan ITUn fukseiksi ja luvassa tulee olemaan hauska ilta hyvässä seurassa. Älä siis anna salaperäisyyden estää sinua ja tule selvittämään, mitä vuoden 2022 fuksikaste pitää sisällään!


Fuksiaiset

Fuksiaiset on yksi suurimmista ihan vain teidän fuksien kunniaksenne järjestetyistä tapahtumista, joten merkkaa tapahtuman päivämäärä ihmeessä jo kalenteriisi! Iltaan kuuluu teeman mukainen pukeutuminen ja erilaisten hullunkuristen ja ehkä silloin tällöin jopa aivonystyröitäkin hieman liikuttelevien rastien kiertäminen ja tehtävien suorittaminen joukkueissa. Fuksiaisissa on mahdollisuus käyttää luovuuttaan, halutessaan heittäytyä, tutustua opiskelukavereihin entistä paremmin ja ennen kaikkea pitää hauskaa! Ottakaa siitä ilo irti!


TREYn fuksisuunnistus

Luvassa on ylioppilaskunta TREYn järjestämä huikea 1500 tamperelaisen opiskelijan rastikierros, jossa erilaisia tehtävärasteja kiertävät fuksit valtaavat Tampereen keskustan. Fuksit lähetetään joukkueittain matkaan, ja he kiertävät erilaisten ylioppilaskunnan piirissä toimivien opiskelijajärjestöjen rasteilla, joilla he suorittavat erilaisia tehtäviä pisteitä keräten. Suurimmat kokonaispistemäärät keränneet joukkueet palkitaan illan päätösbileissä Tullikamarilla! Lisää voit tutustua TREYn nettisivuilta


Hämeenkadun Appro

Tätä tapahtumaa et halua jättää välistä, sillä kyseessä on Suomen suurin yksipäiväinen opiskelijatapahtuma! Hämeenkadun Approilla tarkoituksena on kerätä suorituskarttaan juomaleimoja ennakkoon sovituista anniskeluravintoloista. Tutkinnon suoritettuasi saat Keskustorilta haalarimerkin ja voit siirtyä lippuusi merkattuun jatkopaikkaan. Lisää tietoa voi löytää Approjen nettisivuilta.


Kämppäappro

Kyseessä on approtapahtuma pienellä twistillä, nimittäin approrasteina toimivat tuutoreiden kodit! Kämppäapprossa kierretään joukkueittain tuutoreiden kodeissa suorittamassa erilaisia hauskoja ja hullunkurisia tehtäviä. Kämppäappro on syksyn viimeinen fuksitapahtuma, eli tätä et halua missata!


EDUappro

EDUappro on koko EDUn järjestämä rastirata, johon osallistuu Mentorin, TamAuksen, OKAn ja ITUn fukseja. Tämä tapahtuma tarjoaa parhaan mahdollisuuden tutustua EDUn muiden ainejärjestöjen fukseihin kisailemalla heidän kanssaan samoissa joukkueissa!


Haalarinkastajaiset

Haalarinkastajaisia vietetään pian haalareiden saavuttua. Ensin kokoonnutaan yhdessä ompelemaan haalarimerkkejä, jonka jälkeen siirrytään jatkoille bailaamaan ensimmäistä kertaa haalarit jalassa!


Talvipäivät

Talvipäivät on Suomen opiskelijaksi opiskelevien liitto SOOLin järjestämä Suomen suurin yhden alan opiskelijatapahtuma, joka kokoaa kaikki Suomen tulevat opet samaan paikkaan pitämään hauskaa.  Talvipäivien ohjelmaan on perinteisesti kuulunut talvisia ulkopelejä, kahvila-appro, majoituskoulubileitä, muihin opeopiskelijoihin tutustumista ja isot päätösbileet! Lisää tietoa löytyy Talvipäivien nettisivuilta.


Kostajaiset

Kun fuksien ensimmäinen kevät koittaa ja fuksisyksystä on selvitty, on fuksien vuoro järjestää unohtumaton tapahtuma tuutoreille! Kostajaiset pidetään usein maalis-huhtikuussa ja ne ovat perinteisesti olleet rastirata-tyyppisiä leikkimielisiä kisailuja, mutta kostajaisia järjestämässä olevilla fukseilla on valta päättää millaisen spektaakkelin haluavat järjestää!