Nauhaohjesääntö

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 8.11.2016

1§ Ainejärjestö ITU ry:llä on juhlanauha, jota käytetään ylioppilaskuntanauhan tavoin akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Nauhan värit ovat alhaaltapäin lukien vihreä, valkoinen ja hopea. Juhlanauhan leveys on 30 mm jaettuna siten, että vihreä raita on 9 mm leveä, valkoinen 5 mm leveä ja hopea 16 mm leveä.

2§ Jokaisella Ainejärjestö ITU ry:n jäsenellä on oikeus lunastaa juhlanauha itselleen yhdistyksen hallituksen määräämään hintaan. Nauhan käyttöoikeus säilyy yhdistyksestä eroamisen jälkeen. Nauhaa ei saa luovuttaa henkilölle jolla ei ole sen käyttöoikeutta.

3§ Juhlanauhaa kannetaan siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalle lantiolle, vihreä väri alimpana. Nauhaa kannetaan juhlapuvussa (frakki) liivin alla ja arkipuvussa liivin ja solmion päällä. Nauhaa voi kantaa myös taiteltuna ruusukkeena vasemmalla puolella rintaa. Nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa.

4§ Käytettäessä juhlanauhaa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Nauhan tulee olla käytettäessä puhdas ja ehjä. Nauhan kantajan tulee kaikella käytöksellä arvokkaasti edustaa ainejärjestöä.

5§ Ainejärjestö ITU ry:n tilaisuuksissa tai yhdistystä edustettaessa on Ainejärjestö ITU ry:n nauhaa käytettävä muiden nauhojen yläpuolella. Oman ylioppilaskunnan vuosijuhlassa kannetaan kuitenkin ylioppilaskunnan nauhaa ylimpänä. Useamman kuin kolmen nauhan kantaminen ilman erityistä syytä ei ole suotavaa.